Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Δελτίο Τύπου για την νεοφασιστικές επίθεσεις της Χρυσής Αυγής

Δεύτερη ρατσιστική επίθεση τθφλής βίας σημειώθηκε μέσα σε μόλις λίγα 24ωρα σε σταθμό τρένου, στον Άγιο Νικόλαο Αττικής και είχε ως απότελεσμα τη μεταφορά ενός 30χρονου οικονομικού μετανάστη στο ΚΑΤ.
Είναι προφανές πως συγκεκριμένες "δυνάμεις του τρόμου" με αιχμή του δόρατος τα ένοπλα τμήματα της νεοφασιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής έχουν επιλέξει να καλλιεργήσουν τον πανικό και τον παραλογισμό της αυτοδικίας στις ιδιαίτερα πληττόμενες  από την κρίση, την διαρκή υπόβαθμιση και την απουσία έγχωριου αλλά και πανευρωπαϊκού μοντέλου μεταναστευτικής πολιτικής, γειτονιές της Αθήνας.

Θέση μας, αλλά και θέση κάθε προοδευτικού ανθρώπου, κάθε πολίτη με δημοκρατική συνείδηση, είναι πως η οργανωμένη Πολιτεία δεν μπορεί και δεν πρέπει να απουσιάζει.
Κι αυτο γιατί, όπου απουσιάζουν οι θεσμοί, δημιουργούνται παρα-θεσμοί.
Κι όπου απουσιάζει το Κράτος, επεμβαίνει το παρακράτος της ακροδεξιάς.

Η Ελληνική Δημοκρατία έχει χρέος απέναντι στους πολίτες να τους προστατέυσει.. Να προστατεύσει το δικαίωμα τους σε μια ευνομούμενη πολιτεία με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα.

Η δική μας συμβολή στο διάλογο για τη δημιουργία ενός νέου θεσμικού πλαισίου για τη μετανάστευση με επίκεντρο τον άνθρωπο, την βιώσιμη ανάπτυξη του τόπου και την εξάρθρωση των κυκλωμάτων σύγχρονου δουλεμπορίου περιλαμβάνει τις εξής προτάσεις:

1. Συγκρότηση πανευρωπαϊκής πρωτοβουλίας με έμφαση τις χώρες του ευρωπαϊκού νότου για την αναθεώρηση της Συνθήκης του Δουβλίνο 2   -Κανονισμός 343/03- που μετατρέπει τις χώρες-υποδοχής σε κρατητήρια λαθρομετανάστευσης και προστατεύει μόνο τα πλεονάσματα του Ευρωπαϊκού Βορρά σε βάρος των χωρών του Νότου που δέχεται μονίμως τα κύματα των απελπισμένων.

2. Ενιαία στάση της χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τη μορφή κυρώσεων σε επίπεδο διακρατικών συναλλαγών απέναντι στην Τουρκία σε περίπτωση μη συμμόρφωσης της με το Σύμφωνο Επαναπροώθησης που η ίδια έχει υπογράψει και συστηματικά επιμένει να μην τηρεί.
3. Καμία υπαναχώρηση απ΄ τον προοδευτικό νόμο για την ιθαγένεια που αντικαθιστά το απαρχαιωμένο δίκαιο του αίματος με αυτό του εδάφους καιισχύει σε όλες τις προηγμένες χώρες της Δύσης.

4.Απλοποίηση της διαδικασίας χορήγησης πολιτικού Άσύλου.

5. Δημιουργία ευρωπαϊκής διασυνοριακής ακτοφυλακής.
Είναι όχι απλά θλιβερό αλλά και αλυσιτελές ο εθνικός προυπολογισμός να βαρύνεται εκ νέου με εξοπλιστικές δαπάνες τη στιγμή που ο ελληνικός λαός έχει πραγματοποιήσει έναν πραγματικό άθλο, αυτόν των δυσβάσταχτων οικονομικών θυσιών με στόχο την δημοσιονομική εξυγιανση.Ζητούμε το αυτόνοητο. Να γίνει δηλαδή κατανοητό απ'τους όψιμους τιμητές των Βρυξελλών πως τα ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ!!!
 
Αναφορικά τώρα, με το ζήτημα της δράσης των εν λόγω φασιστικών ομάδων είναι αλήθεια πως αναμέναμε ήδη πριν από τις εκλογές της 6ης Μαϊου τη μερική επίλυση του συγκεκριμένου θέματος, τουλαχιστον σε νομικό επίπεδο. Ο Άρειος Πάγος για μας, όφειλε να συνεχίσει τη δημοκρατική και προοδευτική παράδοση που δημιούργησε το Ανώτατο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Γερμανίας κρίνοντας άκυρη τη συμμετοχή της "Χρυσής Αυγής" στις εκλογές λόγω της διαπιστωμένης φασιστικής κι αντι-δημοκρατικής της δραστηριότητας όπως συνέβη με το αντίστοιχο γερμανικό νεοναζιστικό κόμμα.


Ωστόσο, αντιλαμβανόμενοι την ιστορική συγκυρία θεωρούμε πως η πιο ηχηρή απάντηση στη βία, το ρατσισμό, το νεοφασισμό και τη δήθεν αντισυστημική παραδοξολογία είναι η ψήφος των Ελλήνων πολιτών.

Το δηλήτηριο της ακροδεξιάς δεν τιμωρεί το πολιτικό σύστημα για την ανωριμότητα και τις στρεβλώσεις του. Αντίθετα, τιμωρεί τους πολίτες, τις επόμενες γενιές, τιμωρεί την ίδια την Δημοκρατία.

Γι' αυτό το λόγο, καλούμε τις Ελληνίδες και τους Έλληνες, να ψηφίσουν δημοκρατικά, να ψηφίσουν με αίσθημα ευθύνης και να απομονώσουν τις φωνές της βίας και της ακρότητας.
Η Δημοκρατία άλλωστε είναι "θέμα μόνιμου αγώνα".

ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ
"Κίνηση για τη Δημοκρατία ενάντια στις αγορές"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου