Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Το “σύστημα” πιέζει για τον Λαλιώτη



 Τις πρώτες παράπλευρες πιέσεις άρχισε να υφίσταται ο Ευάγγελος Βενιζέλος, προτού ακόμη καλά-καλά αναλάβει και επισήμως καθήκοντα Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, πριν δηλαδή από την αυριανή διαδικασία εκλογής.
Ο απερχόμενος αντιπρόεδρος και Υπουργός Οικονομικών της μεταβατικής κυβέρνησης Παπαδήμου βλέπει, διαβάζει και ακούει… συστάσεις για την επάνοδο του Κώστα Λαλιώτη στο ΠΑΣΟΚ. Προκειμένου να ενισχύσει την επικοινωνιακή και στρατηγική θωράκιση του Κινήματος, ενόψει μιας εκλογικής μάχης που μοιάζει με επιχείρηση…αυτοκτονίας.
Το άλλοτε «θείο βρέφος» είχε παραγκωνιστεί τα τελευταία χρόνια από τον Γιώργο Παπανδρέου. Έμεινε εκτός κεντρικής πολιτικής και εξελίξεων, με ελάχιστη έως υποτυπώδη δυνατότητα παρέμβασης στα τεκταινόμενα. Στο παρασκήνιο που προηγήθηκε της ανάδειξης του Ευάγγελου Βενιζέλου σε μοναδικό… ανάδοχο του «διαγωνισμού» για τη θέση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ο Κώστας Λαλιώτης δεν είχε ενεργό συμμετοχή. Κανείς δεν στράφηκε σε αυτόν, κανείς δεν τον ρώτησε, κανείς δεν τον κάλεσε να αναλάβει ενεργό ρόλο.
Στην τελική ευθεία για τις εκλογές ωστόσο, τώρα που το ΠΑΣΟΚ δεν έχει περιθώρια να στερείται δυνάμεων, πόσο μάλλον ενός παράγοντα με το διαμέτρημα και το εκτόπισμα του Κώστα Λαλιώτη, το «σύστημα» των ΜΜΕ που παραδοσιακά στηρίζει το Κίνημα και στις πιο δύσκολες στιγμές του, στέλνει στον Ευάγγελο Βενιζέλο το ξεκάθαρο μήνυμα ότι πρέπει να… θυμηθεί την ύπαρξη του Κώστα Λαλιώτη. Για το καλό του ΠΑΣΟΚ…

17.03.2012ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ

www.statesmen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου